fbpx

Тонни допомоги та безліч тепла: партнери проєкту SOSДіти поділилися результатами роботи у липні

18 Серпня 2023

Липень був багатим на тепло, насичений підтримкою та сповнений радісними моментами – кажуть партнери благодійного проєкту «СОС Діти. Програма екстреної допомоги». І не просто кажуть, а підкріплюють свої слова конкретними даними та точними цифрами.

Почнемо з Харківщини. Громадська організація «Український професійний розвиток» допомогла понад 330 сім’ям, в яких зростають 530 дітей. Наші колеги та їх волонтери щодня їздили у села та міста, організовуючи заходи з надання психологічної та емоційної підтримки сім’ям. 

Для дітей та дорослих організували навчання з першої медичної допомоги. А також проводили рухливі ігри та спортивні заняття для зменшення емоційної напруги. Загалом провели 23 різні заходи у 4-х населених пунктах Харківщини.

І, звичайно, видавали гуманітарну допомогу. Зокрема роздали більше ніж 3 тонни гігієнічних наборів. А дітям подарували близько 1,5 тонн канцтоварів і матеріалів для творчості.

Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» ділиться результатами роботи просторів підтримки на Сумщині та Харківщині, які працюють вже 5 місяців.

Загалом у липні допомогу у межах проєкту SOSДіти отримав 571 дорослий та 469 дітей, в тому числі особи з інвалідністю. 

«Ми дуже вдячні, що є таке місце, де наші дітки отримують позитивні емоції та навчаються нового», – ділиться мама Ірина, яка разом з дітьми відвідує простір підтримки у Седнівській громаді. Жінка долучається до групових зустрічей, а діти відвідують розвиваючі заняття. 

Минулого місяця фахівці простору провели 101 груповий захід: це і зустрічі для батьків у межах ​​курсу «Батьківський дім», і просвітницькі та корекційно-розвивальні заняття, майстер-класи, ігрові активності для дітей різного віку. 

«На одній з зустрічей групи підтримки для батьків згадали про те, що необхідно любити та цінувати себе. Якщо ми будемо почуватися щасливими, то і родини наші будуть щасливі», – розповідає мама Світлана. 

«Я люблю відвідувати простір. В мене тут з’явилися нові друзі. Пам’ятаю, як на одному з занять, ми перетворювали свій страх у смішних монстриків. Вже зовсім не страшно», – ділиться 8-річний Роман.

За індивідуальною підтримкою до фахівців звернулися 74 батьків та дітей. 

«Мені подобаються наші індивідуальні зустрічі з психологинею. Особливо цікаво виконувати техніки релаксації. Під час таких зустрічей я можу відволіктися від тривог і переживань», – розповідає мама Людмила, яка відвідує консультації у просторі підтримки у Глухівській громаді. 

Також цього місяця соціальні працівники провели оцінку потреб для 35 сімей і розповіли, яку соціальну і психологічну підтримку можуть отримати нові клієнти.

Громадська організація «Ресурсний центр громадських ініціатив» пишається роботою свого Дитячого простору у Миколаєві. У межах програми екстреної допомоги SOSДіти – це найбільший центр в Україні. І лише за місяць простір відвідали 884 дитини! 

Сотні юних відвідувачів і відвідувачок – це не дивно, адже у липні вони мали змогу долучитися до 120 групових активностей. Це і розвиваючі ігри, і англійська, і творчість, і театральні вистави. А також групові та індивідуальні психологічні консультації – як для дітей, так і для батьків.

До кінця року партнер планує підсилити простір додатковими послугами – окрім психолога, з дітьми працюватиме соціальний педагог та логопед.

Є плани, а значить шукатимемо можливості їх реалізувати — кажуть партнери проєкту. 

А ми у СОС Дитячі Містечка обов’язково підтримаємо тих, хто дбає про дітей.