fbpx

Відкрили сучасний дитячий інтерактивний простір в Бориславі

23 Березня 2023

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, відкриваємо 20 нових дитячих просторів по всій країні. Дитячий простір у Бориславі став третім відкритим простором в рамках ініціативи.

Простір відкрили на базі опорної бібліотеки в Бориславі. Дитячий простір слугуватиме місцем для навчання, розвитку та спільного дозвілля мешканців громади та ВПО.

“Це знакова подія для наших дітей та юнацтва. Вже понад рік триває повномасштабне вторгнення росії на українські землі. Наші діти переживають лихоліття війни. Тому ми, дорослі, повинні зробити все для того, щоб допомогти їм проживати ці обставини, в яких вони опинилися внаслідок війни. Саме цією справою займається благодійний фонд СОС Дитячі Містечка

– зазначила директорка бібліотеки Наталія Бараняк

У бібліотеці ми встановили інтерактивний дитячий стіл, на якому діти можуть в ігровій формі вивчати математику, англійську мову, вчитися читати, дивитися відеоказки. Також для кімнати закупили проєктор, екран, бізіборд, сухий басейн з кульками, ігровий стіл (для гри у більярд, настільний теніс тощо), настільні ігри для дітей різного віку, іграшки та нові меблі.

“Дякуємо людям з такими добрими серцями з СОС Дитячі Містечка, які інвестують в наше майбутнє та дітей. Нехай Господь віддячить вам за те добро сторицею. Окремі слова подяки працівникам бібліотечної системи. Завдячуючи вашій роботі, ми тепер маємо ще один затишний куточок, де буде відбуватися багато цікавого. А найважливіше: тут завжди лунатиме дитячий щирий сміх”

– подякував за співпрацю міський голова Ігор Яворський

Мета відкриття таких просторів – залучити дітей та дорослих з числа внутрішньо переселених осіб до швидкої та ефективної адаптації у новій громаді. Їх культурна інтеграція, організація інформаційного обслуговування, навчання, розвитку та проведення спільного сімейного дозвілля. Локація є відкритою для всіх дітей та бітьків, які проживають на території Бориславської ОТГ і є безкоштовною.

Відкриття простору стало можливим завдяки тісній співпраці з Львівською обласною військовою адміністрацією.