fbpx

Відкрили сучасні дитячі простори в Чернігові

З нагоди 20-річчя роботи в Україні, ми в СОС Дитячі Містечка, планували відкрити 20 нових дитячих просторів, але перевиконали план і вже маємо більше 30 відкритих просторів по всій країні. Відкриття локацій стало можливим за підтримки наших литовських друзів та партнерів з СОС Дитячі Містечка Литва.

Простори слугуватимуть місцем для навчання, розвитку та спільного дозвілля мешканців громади та ВПО. Це місце для вільної гри і роботи зі спеціалістами, послуги в яких надають фахівці для місцевих дітей з вразливих категорій та вимушено переміщених осіб, які проживають на території громади.

Ми встановили інтерактивний дитячий стіл та дисплей, фліпчарт, закупили більше десятка настільних ігор та пазлів для дітей різного віку, дивани, крісло-грушу, сухий басейн, стелажі та різне умеблювання.

Але не самими розвагами – для малечі є заняття з психотерапії. А ще для батьків — фахова допомога спеціалістів щодо розвитку та виховання дітей. Всі активності — безкоштовні.

“Цей простір хочемо присвятити дружбі з литовським народом. У перші дні війни, коли світ був впевнений, що ми програємо і зникнемо з карти світу, литовські друзі почали надсилати нам гроші і надавати підтримку – моральну й політичну. Бо вже тоді вони були впевнені, що ми переможемо. За литовські пожертви ми евакуювали людей із прифронтових територій, влаштовували їх”

— розповів Національний директор «СОС Дитячі містечка» Сергій Лукашов

На тісному зв’язку між Україною та Литвою наголосила і радниця Посольства Литовської Республіки в Україні Юргіта Янкунєнє:

«Співпраця між СОС Дитячі Містечка Литви та України доводить, наскільки швидко ми можемо згуртуватися і діяти разом у складний час. Дорогі українці! Знайте, що Литва завжди підтримувала і буде підтримувати вас”

Окремо хочемо подякувати Чернігівській ОВА та заступниці Голови ОВА Жанні Шерстюк за співпрацю та спільне бачення майбутнього соціальної сфери України.

Дитячі простори працюватимуть з понеділка по суботу, з 9:00 до 18:00 год. Про графік роботи та активності можна дізнатися за посиланням або за номерами телефону: 0503928415, 0503928215.

Кожен з нас сильніший, ресурсніший і потужніший саме завдяки дружбі. Ми також. Тому безмірно вдячні бути, дружити й зростати професійно у великій сімʼї СОС Дитячі Містечка.