fbpx

SOSДіти: підсумки 2022 року

3 Січня 2023

Формувати довіру, нести добро, надавати допомогу – ось короткий план роботи проєкту SOSДіти у новому році. І здорово, що поруч наші партнери! Та, перш ніж поспішати уперед, підсумуємо зроблене. 

Організації та фонди, які були з нами у 2022-му році, розповіли, що вважають своїми найбільшими досягненнями у проєкті. 

Благодійний фонд “Слов’янське серце” допоміг закрити індивідуальні потреби 100 дітей-переселенців з прийомних родин та ДБСТ на Донеччині. Кожна дитина отримала гаджети для онлайн-навчання, шкільне приладдя, теплий одяг тощо. Важливо, що допомога була персоналізованою. Батьки і діти самостійно обирали, що їм потрібно в рамках 15 тисяч гривень на кожну дитину. 

Громадська організація “Українське жіноцтво” впродовж 5-тьох місяців щодня годувала у Запоріжжі 70 сімей, серед яких є сім’ї з 10-11 дітьми. Всього це приблизно 380 людей. Якщо підсумувати усі ці цифри – партнери оформили понад 57 000 талонів на гарячі обіди.

Благодійний фонд “Помагаєм” з Дніпра пригадав, як буквально з перших днів повномасштабного вторгнення його фінансово підтримали СОС Дитячі Містечка. Ми допомогли зробити 31 виїзд в гарячі точки у Харківській, Донецькій, Луганській та Дніпропетровській областях. Вивезли 1 368 дітей та дорослих. А з них 990 були тимчасово влаштовані до шелтеру під Дніпром.

Всеукраїнська благодійна організація “Конвіктус Україна” задоволена, що допомогла започаткувати справу своєї мрії для 45-ти мам, які постраждали від війни. 

Для цього колеги організували 5 тренінгів “ Основи ведення власної справи та розробки бізнес-планів” у Василькові та Києві. Учасниці отримали не лише корисні знання, а й кошти для старту свого маленького бізнесу (близько 14 000 грн на кожну).

Благодійна організація “Українська освітня платформа” в жовтні у Львові відкрила “Простір Турботи”. Це місце для сімей з постраждалих громад та сімей у складних життєвих обставинах. Там батьки мають змогу отримати безкоштовну психологічну допомогу, поки педагоги проводять з дітьми різноманітні заняття: арт-терапію, уроки англійської та української мови. З часу відкриття “Простір Турботи” відвідало більше 100 дітей.

Благодійна організація “Вітрила Дитинства” змогла охопити увагою та допомогою понад 800 дітей з вразливих сімей, які перемістилися на Одещину з громад, постраждалих від війни. Пишаються роботою свого Соціального хабу. Кажуть – створили простір, де акумулюється енергія дитячого гомону, посмішок і мрій. У ньому діти побували більше 400 разів.

Громадська організація “Ресурсний центр громадських ініціатив” надала 4 587 послуг сім’ям з дітьми у Миколаївській області (міста Миколаєва, Баштанської ТГ та Галицинівської ТГ). 

Зокрема парнери підтримували родини під час блекаутів. Видали 50 ємностей для води, 80 LED-ліхтарів, 100 потужних павербанків на 20000mAh та 15 генераторів. 

А також 1 443 обігрівачів, 720 теплих ковдр, 1 573 продовольчих набори, 6 дитячих візочків і 545 дитячих пюре і сумішей. Надано понад 300 телефонних консультацій та 37 онлайн консультацій психолога. 

Хочемо, щоби цього року всі наші діти мали мирне небо над головою, безтурботний сон, смачну їжу, цікаве дозвілля та теплі мамині обійми. 

Дякуємо усім, хто поділяє наші переконання та допомагає бути сильнішими разом. Разом ми робимо цей світ кращим!