fbpx

СОС Діти – підсумки Травня 2022

2 Червня 2022

Гуманітарна допомога, психологи, шелтер та інструменти для краси: як партнери проєкту “СОС Діти” підтримували найвразливіших цього місяця

Новини від партнерів із Донеччини ми чуємо не щодня і щоразу хвилюємося, адже БФ “Слов’янське серце” працює просто на лінії фронту. 

“Вибачте, не відповідала, увесь день за кермом,” – каже нам Анастасія з міста Святогірська. І розповідає – продуктові набори, що розвозять та роздають волонтери,  є буквально єдиним способом вижити на лінії фронту, де немає ні світла, ні води, ні зв’язку.  У травні у рамках проєкту #SOSДІТИ таких наборів  роздали 256 штук. А ще хліб – на нього чекають найдужче, бо спекти без світла і газу неможливо. 

БФ “Помагаєм” у Дніпрі приймає людей у своєму шелтері.Там   вимушених переселенців годують, дають можливість виспатися і подумати, куди їхати далі. Буває так, що їхати нікуди. Тоді благодійники допомагають з пошуком організацій на заході України та в Європі. Люди вирушають у дорогу – автобусом чи залізницею. Їхати далеко, тому з порожніми руками евакуйованих не випускають. У день виїзду дають сухпайки. Таких у травні роздали 144 штук. 

БО “Українська освітня платформа” працює одразу у 5-ти західних областях України: Чернівецькій, Тернопільській, Івано-Франківські, Закарпатській та Львівській. Масштаби роботи на благодійному фронті вражають. Це і допомога з поселенням, і соціальний супровід, і продуктові та гігієнічні набори. Лише за місяць партнери підтримали 503 родини у складних життєвих обставинах, а це 2100 людей. 

А облаштовану ними кімнату матері та дитини біля львівського вокзалу відвідало 178 сімей з дітьми. Там матусі можуть перепочити та випити чаю, поки з дітьми пограються волонтери.

Але гуманітарна складова – не єдина у роботі наших партнерів. Постраждалим від воєнних дій та родинам у складних життєвих обставинах потрібна психологічна допомога. Тому ГО “Дівчата” з Київщини організували та провели 36 консультацій з психологом, логопедом та нейропсихологом. А ще  – закупили інструменти та для 5-ти б’юті майстринь з Бучанського району. Ці жінки знову зможуть працювати – робити стрижки, укладки, манікюр. А значить – підтримувати свої громади та свої родини.