fbpx

Презентація проєкту «Право на сім’ю» у Сєвєродонецьку

З метою покращення забезпечення прав дитини та  з особливим фокусом на підтримці реформи системи альтернативного догляду дітей та процесах деінституціалізації Міжнародна благодійна організація «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» Україна в партнерстві з шістьома територіальними громадами Київської, Запорізької та Луганської областей планує протягом 2021-2025 років реалізацію проєкту «Право на сім’ю – деінституціалізація для реформування систем захисту дітей в Албанії, Вірменії, Білорусії, Північній Македонії та Україні», який буде реалізовано за підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

21 грудня у Сєвєродонецьку відбулась перша презентація проєкту за участю партнерських організацій та установ Луганської області, а також представників Шульгинської та Кремінської територіальних громад.

Ключові імплементатори та партнери проєкту позначили свою вмотивованість та зацікавленість в ефективній реалізації даного проєкту, а саме готові приймати активну участь у досягненні цілей, що стосуються:

  • пілотування соціальних послуг в громадах;
  • посилення спроможності спеціалістів комунальних та державних установ  надавати соціальні та превентивні послуги;
  • підвищення обізнаності суспільства щодо існуючих потреб у спеціальній підтримці у розвитку превентивних послуг і послуг альтернативного сімейного догляду тощо.

 В ході презентації Сергій Лукашов поділився досвідом роботи МБО БФ СОС Дитячі Містечка в Україні та в світі. Також оголосив вектор розвитку організації, основні цінності та принципи роботи, зазначивши про  багаторічні напрацювання організації в соціальній сфері, в цілому.

Засідання
підпис

Ірина Єременко, директорка Луганського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  в ході дискусії розповіла про актуальну ситуацію надання соціальних послуг сім’ям з дітьми в Луганській області, а також зазначила, про свою готовність працювати в тісній кооперації з МБО БФ СОС Дитячі Містечка, задля виконання основних цілей та завдань проєкту «Право на сім’ю».

Антон Іваник, начальник Служби у справах дітей Кремінської  міської ради та Ольга Костиря, начальниця Служби у справах дітей Шульгинської ОТГ доповіли про стан розвитку соціальних послуг для сімей з дітьми у своїх територіальних громадах, продемонстрували статистичні дані щодо сімей, які знаходяться в складних життєвих обставинах. «В  найближчій перспективі плануємо посилення взаємодії між суб`єктами по роботі з дітьми,  продовження роботи по створенню прийомних сімей, створення сімей потенційних усиновлювачів, влаштування дітей до сімейних форм виховання» – зазначив Антон Іваник.

Начальниця Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Луганській області Олена Бєлікова розповіла присутнім про діяльність Національної соціальної сервісної служби в Луганській області, ключові цілі та завдання в контексті якості надання соціальних послуг, а також наголосила на важливості подальшої плідної співпраці.

Наприкінці заходу всі учасниці та учасники мали змогу познайомитися з діяльністю ЛОВ МБО БФ СОС Дитячі Містечка в Сєвєродонецьку, поспілкуватися з фахівцями центру укріплення сімей та підрозділу із сімейних форм виховання. Отже, присутні наочно подивились як саме надаються соціальні послуги сім’ям з дітьми.