fbpx

Право на сім’ю для дітей Прикарпаття. Новини проєкту

22 Листопада 2023

На Івано-Франківщині відкриють три центри підтримки дітей та їх родин.

Це на пресконференції за участі міського голови Руслан Марцінків, керівників соціальних служб та представників громад області розповіла національна менеджерка проєкту “Право на сім’ю” Antonina Zahrotska. Медіа до Івано-Франківська міська рада запросили з нагоди Всесвітнього дня дітей. І для того, аби розповісти, як проєкт “Право на сім’ю” допомагає державі із реформою інтернатів або деінституціалізацією.

Допомога ця – різнопланова: від інформаційної кампанії на підтримку створення сімейних форм виховання, тренінгів для фахівців із соціальної роботи і до відкриття сучасних, інклюзивних просторів, де допомагатимуть родинам.

Центри підтримки дітей та сімей вже з наступного року з’являться у громадах Городенки, Коломиї та Івано-Франківська. Кожен зможе підтримати 150 дітей на місяць. Тут родинам надаватимуть необхідні соціальні послуги. Зокрема – послугу раннього втручання, якщо дитина має проблеми зі здоров’ям.

“Коли центри запрацюють, ми будемо вимірювати результати, спілкуватися з отримувачами послуг, реагувати на ймовірні труднощі. Тобто на ремонті й перерізанні урочистої стрічки співпраця не завершиться»

– запевнила Антоніна Загроцька

Для нас – організації, яка заохочує до створення сімейних форм виховання, особливо важливо було почути думку та плани наших державних партнерів.

“На сьогодні у громаді 91% дітей охоплені сімейними формами. Це високий показник, але його недостатньо. Наше завдання, аби цифра сягнула 100%”

– заявив Руслан Марцінків, міський голова Івано-Франківська

Саме для цього проєкт «Право на сім’ю» продовжує розвиватися на Івано-Франківщині й загалом триватиме до квітня 2025 року.

У прес-конференції також взяли участь: заступник міського голови Олександр Левицький, Перший заступник міського голови Городенківської територіальної громади Андрій Цюмпала, Директорка Єдиного центру надання соціальних та реабілітаційних послуг Ірина Трачук, директор департаменту соціальної політики виконкому Івано-Франківської міської ради Василь Семанюк, директорка Івано-Франківського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Леся Дикун, очільниця Служби у справах дітей Ірина Рохман, член офісу «Діймо» дітей та молоді при Міністерстві соціальної політики Тарас Одненко.

Дякуємо усім і кожному, хто долучається до ініціатив “Право на сім’ю” в різних куточках України. Цей проєкт реалізується за фінансової підтримки Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).