fbpx

Працюємо над створенням безпечих умов для всіх бенефіціарів та закликаємо небайдужих долучатися до допомоги

1 Березня 2022

Через вторгнення російських військ на територію України 24 лютого цього року мільйони українців опинилися у великій небезпеці. Особливо гостро ситуація вдарила по найуразливіших – покинутих та осиротілих дітях. Страх і відчуття безпорадності – ще один страшний досвід, з яким їм довелося зустрітися. 

Протягом 6 останніх днів працівники СОС Дитячі Містечка України спільно з міжнародними партнерами та небайдужими людьми працювали над створенням безпечних умов для всіх бенефіціарів організації. Основним напрямом наших дій стало вивезення сімей на територію Польщі, де їх тепло зустріли колеги з SOS Wioski Dziecięce w Polsce. 

Яка ситуація наразі? 

Станом на 1 березня 2022 року нам вдалося перевезти на територію Польщі 103 людини. Серед них:

  • 9 прийомних сімей із Броварів, серед яких 60 дітей, 12 прийомних батьків та 2 сімейних асистентів;
  • 5 прийомних сімей із Сєвєродонецька і Старобільська, серед яких 20 дітей, 7 прийомних батьків та 1 соціального працівника з його дитиною. 

Ще 10 прийомних сімей залишаються наразі на території України. Ми продовжуємо активно працювати, аби забезпечити їх усім необхідним та створити безпечні умови. 

Кожна допомога — важлива! 

Сьогодні кожен із вас може долучитися до допомоги та перевести доступну суму на потреби людей, які цього потребують. Для цього можна перейти за посиланням https://pidtrymka.sos-ukraine.org/ або ж перекинути кошти на рахунок МБО БФ “СОС Дитячі Містечка” Україна:

IBAN    UA 56 300528 0000026003455050165 

АТ «ОТП БАНК»;

Код ЄДРПОУ 34183275;

МФО 300528.

Жодна дитина не повинна засинати та прокидатися зі страхом за власне життя!