fbpx

Новий підхід до професійної підготовки надавачів соціальних послуг в рамках проєкту #СПІЛЬНО на Вінничині

6 Жовтня 2022

СОС Дитячі Містечка в рамках проєкту «Інтегровані соціальні послуги та реагування на COVID-19 на сході України» репрограмовує свою діяльність у чотирьох громадах на Вінничині, а саме:  Вінницькій, Погребищенській, Хмільницькій та Жмеринській ОТГ.

Проєкт релізується за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та Консорціуму партнерських організацій, в якій входять: Українська мережа за права дитини, Партнерство «Кожній дитині», СОС Дитячі Містечка Україна, Соціальна Синергія, Дніпровська ліга соціальних працівників та ВО Клас. За фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку та Німецького банку розвитку (KfW).

Одним із напрямків нашого проєкту є професійна підготовка фахівців з ведення випадку. Так, у Погребищенській громаді пройшов триденний тренінг з основ ведення випадку для надавачів соціальних послуг: фахівців із ведення випадку, членів MДК та осіб, які приймають рішення. Під час тренінгу учасники ознайомилися з поняттям ведення випадку як технології соціальної роботи, його алгоритмом, метою, змістом та результатом кожного етапу.

В рамках тренінгу учасники змогли визначати роль та завдання фахівця із соціальної роботи та МДК в процесі ведення випадку та надання послуг. Розвинули практичні навички проведення оцінки потреб сім’ї/особи як основи для прийняття рішень про надання соціальних послуг. Опанували планування та документування ведення випадку, визначили основні алгоритми міжвідомчої взаємодії у процесі ведення випадку.

По заверешенню тренінгу ми отримали багато позитивних відгуків від учасників, в тому числі конкретні приклади використання отриманих знань на практиці. Приємно, що наші надавачі соціальних послуг переймаються якістю надання послуг та відкриті до професійного зростання.

Важливо, що саме під час виконання інтерактивних завдань: практикумів, рольових ігор, аналізу кейсів надавачі соціальних послуг підвищили свою професійну та комунікативну компетентність. І в результаті збільшили якість надання соціальних послуг на місцях.

Дякуємо нашим партнерам проєкту #СПІЛЬНО за співпрацю. Працюємо далі!