fbpx

Маленьке свято посеред війни: хто втішає мешканців шелтера неподалік Дніпра.

24 Квітня 2022

Прихистком для сотень біженців із 27-ого лютого стала  школа під Дніпром . Тут за підтримки благодійного фонду “Помагаєм”, одночасно живуть 150-200 людей. Мають усе, необхідне для комфортного побуту: харчування, засоби гігієни. 

    А ще, завдяки місцевим волонтерам – можуть відволіктися від важких буднів поза домом та болючих спогадів. До шелтера постійно навідуються  лікарняні клоуни Doctor CLOWN Dnipro. Це досвідчена команда, котра багато років працювала у лікарнях Дніпра – тож добре знає, як легко знайти підхід і до дитини, і до дорослого.

Ще сюди регулярно приходять волонтери із майстер-класами – малюють, ліплять, а якось навіть влаштували шоу із пісочною анімацією. Нещодавно до “команди радості” приєдналася психолог Лариса Мєдвєдєва – допомагала арт-терапією. І художниця з аквагриму Світлана Касьяненко : від кумедних малюнків на обличчі не відмовилися навіть дорослі! Мордочки тигренят, метелики, абстракція – судячи з усміхнених облич, художній талант майстрині жителі шелтеру оцінили “на відмінно”. 

    Такі радісні  миті благодійний  фонд “Помагаєм” створює за підтримки  проєкту «#SOSДІТИ Програма екстреної допомоги». Зокрема, ми допомогли притулку придбати канцтовари. Це альбоми, кольоровий папір, картон, гуаш та акварель, олівці, клей, ножиці, розмальовки та мильні кульки. Аби у волонтерів завжди був реквізит. А в мешканців шелтеру – приємні, пам’ятні миті.