fbpx

Грошова допомога ДБСТ (дитячим будинкам сімейного типу) – ВПО на оренду житла

16 Березня 2024

Стартуємо програму грошової допомоги ДБСТ (дитячим будинкам сімейного типу) – ВПО на оренду житла

Хто може отримати грошову допомогу: Дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), батьки-вихователі/мати- чи батько-вихователь якого є внутрішньо переміщеними/-ою особами/-ою для забезпечення права дітей на житло та для задоволення потреби такої сім’ї у наймі житла. Пріоритет надається ДБСТ, які проживали на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією.

Територія надання грошової цільової благодійної допомоги: вся територія України, крім тимчасово окупованих територій України та територій активних бойових дій, а саме: Донецької, Харківської, Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей та територій можливих бойових дій.

Яка сума та порядок виплат: розмір грошової цільової благодійної допомоги залежить від кількості дітей, які влаштовані у ДБСТ.

Як зареєструватися: Для участі у програмі Заявники, що відповідають критеріям, зазначеним вище, звертаються до уповноважених органів і служб у справах дітей за місцем свого перебування. Органи і служби у справах дітей направляють офіційний лист-звернення щодо надання грошової цільової благодійної допомоги для забезпечення права дітей на житло, які перебувають у ДБСТ, з урахуванням критеріїв, зазначених вище. Лист направляється на електронну адресу організації [email protected]

Офіційний запит повинен включати наступну інформацію: дані заявника (ПІБ, контактний номер телефону, місце фактичного проживання на дату звернення), підтвердження факту найму житла за вказаною адресою або житла, яке планується винайматися, а також повідомлення про потребу Заявника в отриманні грошової благодійної допомоги.

Який перелік документів необхідно надати:

  • оригінал згоди на обробку персональних даних заявника (законного представника дитини) та дітей згідно із встановленим зразком;
  • оригінал заяви заявника (законного представника дітей);
  • копію паспорта заявника (законного представника дітей); у випадку ID – копія ID;
  • копію документа, що підтверджує зареєстроване/задеклароване місце проживання;
  • копію РКНОПП заявника (законного представника дітей);
  • копію рішення про створення ДБСТ, копію рішення про влаштування дітей до ДБСТ;
  • копію свідоцтва про народження дітей;
  • інформацію про банківські реквізити заявника (законного представника дітей);
  • копію довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи заявника;
  • копію договору оренди (найму) об’єкта оренди, підписаного заявником та орендодавцем;
  • копії правоустановчих документів на об’єкт нерухомого майна, яке наймає заявник або яке буде наймати (для здійснення юридичної перевірки Організацією);
  • копію РНОКПП орендодавця (за наявності);
  • інші документи за запитом фахівця із соціальної роботи по видачі грошової допомоги або юриста Організації.

Після отримання Заявником виплати грошової благодійної допомоги від Організації, заявник надає квитанцію про сплату оренди орендодавцю або інші документи, що підтверджують факт передачі орендної плати орендодавцю та Звіт про розподіл цільової благодійної допомоги. Кожна наступна виплата надається лише після отримання зазначених документів. У разі, якщо Заявник не надає зазначені документи, наступні виплати не нараховуються і не виплачуються заявнику, про що Організація повідомляє заявника.