fbpx

Форум “Сильні разом”. Львів

СОС Дитячі Містечка взяли участь у форумі «Сильні разом – гуманітарна, інтеграційна та економічна підтримка ВПО України».

18 червня Алла Котляр, керівниця Центру укріплення сім’ї СОС Дитячі Містечка в Івано-Франківську виступила у якості спікера на панельній дискусії про гуманітарні та безпекові ініціативи України: потреби, реалії, перспективи. 

Під час дискусіїї поговорили про діяльність СОС Дитячі Містечка, координацію та співпрацю з державними партнерами, ГО, БФ та про потреби ВОП. 

Зокрема керівниця Івано-Франківської локації детально розповіла про діяльність СОС Дитячі Містечка в регіоні та підкреслила, що організація працює для того, аби діти виховувались в сімейному середовищі та не залишались без батьків. А головним пріоритетом – для будь-якої дитини наразі – є фізична безпека. Тому і під час війни СОС Дитячі Містечка в першу чергу забезпечує усі базові потреби, надає психологічну допомогу та допомагає стабілізуватися. А згодом поступово працює над задоволенням інших потреб, таких як поверення дитини до освітнього процесу та працевлаштування батьків. 

Ми щодня аналізуємо, що відбувається, з чим до нас приходять наші сім’ї з дітьми, нам вкрай важливо розуміти хто і що крім нас робить, щоб мати змогу допомогти сім’ї максимально ефективно. Те саме стосується координації громадських організацій, співпраці з державою. Задля швидкого реагування та перенаправлення цільових груп, аби миттємо допомогти ми всі разом маємо співпрацювати, а не конкурувати”, додає Алла Котляр.

Сподіваємося та віримо, що разом ми зможемо допомогти якомога більшій кількості сімей та забезпечити їм спокійне майбутнє.

Додатково можна ознайомитися з інформацією на сторінці партнера Української освітньої платформи: Ukrainian Education Platform – Posts | Facebook