fbpx

Допомога постраждалим від підриву Каховської ГЕС

6 Червня 2023

Для всіх нас день почався зі страшних новин. Особливо – для жителів півдня України. Прямо зараз тисячі мешканців Херсонської області екстрено полишають домівки, майно, і евакуюються. Переважно не знаючи, куди і що на них чекає далі. Багато з них – із дітьми.

Ми не можемо і не хочемо лишитися осторонь у кризі, де потерпають сім’ї і діти. Прямо зараз у співпраці із партнерами ми НАДАЄМО ДОПОМОГУ У РЕГІОНАХ, найближчих до катастрофи.

БФ “Помагаєм” у Дніпрі готовий приймати сім’ї в своєму шелтері (триразове харчування, медичні, психологічні, юридичні та соціальні послуги). Забезпечують продуктами, гігієною, медикаментами. Готові евакуювати сім’ї до Дніпра.

Номер шелтера: 068-607-3018

Записатися на БЕЗКОШТОВНУ ЕВАКУАЦІЮ можна за номером: 050-083-9874

Соціальну, психологічну та юридичну допомогу надає Вітрила дитинства. Соціальні хаби нашого партнера працюють в громадах поруч із Одесою. Готові підтримати родини, евакуйовані до Одеської області.

Щодо розміщення, телефонуйте за номером: 067-304-91-95

“Українське жіноцтво” готові надати соціальні, психологічні, юридичні послуги, а також послуги із супроводу дітей у Запоріжжі. Партнер забезпечує родини наборами гігієни та постільною білизною.

Номер телефону: 066-913-0582

Продуктовими наборами евакуйованих готові забезпечити Ресурсний центр громадських ініціатив. Цей партнер активно співпрацює із Херсонською ОВА та допомагатиме у волонтерських центрах.

Номер телефону: 097-091-2401

Якщо вам, чи вашим знайомим із постраждалих регіонів потрібна допомога – пишіть нам в особисті повідомлення на FB, або звертайтеся безпосередньо до вказаних фондів.

“Для нас ця біда – іспит на відповідність, бо програма SOSДіти – це як раз про екстрену допомогу. І я дуже вдячна нашим партнерам за їх швидке реагування, за те, що скоординувалися і разом ми можемо допомогти більшій кількості сімей”

– Анна Холоденко, менеджер проєкту SOSДіти

Хоч СОС Дитячі Містечка не є організацією моментального реагування на катастрофи, але ми є організацією, що зустрічає, реабілітує і відновлює спроможність переселенців.

Тому зараз ми максимально готуємось до припливу нових потребуючих допомоги і робимо все, щоби забезпечити евакуацію, розміщення у центрах тимчасово перебування, надання гуманітарної допомоги (у першу чергу їжі та медикаментів), психологічної підтримки родин і дітей.

Ми – поруч, що б не сталося.