fbpx

Зі свічками, налобними ліхтариками та в куртках або як партнери проєкту SOSДіти  адаптувадись до відключень світла

28 Листопада 2022

Після чергових ракетних атак на об’єкти енергетичної інфраструктури, більшість регіонів України занурились у темряву. Десь світло було лише кілька годин на день, в інших містах – його не було добу, два чи навіть три дні.

Але це не зупинило наш проєкт SOS Діти і ми продовжили роботу навіть в екстремальних умовах, адже головні наші бенефіціари – діти не можуть чекати. Допомога потрібна тут і зараз і про це чудово знають всі партнерські організації.

Благодійна організація “Вітрила дитинства” з Одещини продовжила заняття із дітьми у Соціальному хабі. Хоча й при свічках, але з блиском в очах і теплом у серці.

Партнер із Києва, благодійна організація “Конвіктус Україна” працювала без світла дві доби поспіль. Там консультували вразливі сім’ї, видавали гуманітарну допомогу. Колеги розповіли: максимально використовують світлу пору доби для спілкування з клієнтами, а коли темніє – запалюють свічки та вмикають ліхтарі. 

Коли у всьому місті вимкнули світло, у нас на складі саме тривала видача. Зупинити ми її, звісно, не могли. Тому працівники офісу просто встали й пішли допомагати тим, хто на складі

 – розповідає команда благодійного фонду “Помагаєм” з Дніпра.

Всеукраїнський громадський Центр “Волонтер”, який підтримує родини переселенців у Фастівській громаді, зараз видає павербанки, світильники, ємності для води. Хочуть, аби вразливим родинам було легше пережити відсутність електрики і води.

Команда благодійного фонду “Слов’янське серце” на Донеччині – працює у куртках та з ліхтариками. Так і собі пристосувались до непростих робочих умов.

Наша команда знає, наскільки важлива підтримка для мам з малюками, людей з інвалідністю, одиноких батьків, ВПО. Тож відсутність електрики нас не зупиняє

– кажуть колеги.

Навіть за складних обставин SOS Діти продовжують нести світло своєю турботою та підтримкою. Разом ми робимо цей світ кращим!