fbpx

За підтримки СОС Дитячі Містечка створено кімнату матері та дитини на пункті пропуску Краківець – Корчова

16 липня на міжнародному цілодобовому пункті пропуску Краківець – Корчова Львівської митниці за підтримки нашої організації відбулося відкриття першої кімнати матері та дитини. Саме в цьому пункті пропуску фіксують найбільший пасажиропотік на в’їзд в Україну – понад 5 тисяч осіб за добу.

До відкриття кімнати долучилися в.о. керівника Львівської митниці Андрій Кузнік та начальник 7 прикордонного Карпатського загону Державної прикордонної служби України Олег Трофіменко.

Мета та Облаштування

Основною метою облаштування кімнати є створення зручного та безпечного простору для родин та жінок з дітьми, які перетинають кордон України з Польщею. Цей простір також стане майданчиком для інформування про основні права та свободи людини/дитини, способи захисту дітей та інші соціальні теми.

Для зручності батьків із дітьми різного віку кімната обладнана телевізором, сухим басейном, іграми, диванчиками, а також наявний окремий простір для годування та переодягання малюків.

Фінансування та підтримка

Додатково до кінця поточного року наша організація забезпечить фінансування послуг із адміністрування та прибирання кімнати матері та дитини. Це важливий крок у створенні комфортних умов для родин, які вимушені перетинати кордон в умовах війни.

З 2023 року за сприяння СОС Дитячі Містечка на Львівщині облаштовані:

  • 11 дитячих інтерактивних просторів
  • 10 кімнат матері та дитини
  • 2 сенсорні кімнати

Локації є доступними та безкоштовними для всіх дітей та батьків, які проживають або перебувають на території відповідних громад.

Ми дякуємо всім нашим партнерам за підтримку та співпрацю. Разом ми створюємо безпечні та комфортні умови для українських дітей і їхніх сімей!