fbpx

«Як розмовляти з дітьми про коронавірус?» – одне з найпоширеніших питань, яке сьогодні задають нашим спеціалістам батьки та опікуни

17 Березня 2020

Ми підібрали 6 порад від психологів та педагогів про те, як правильно розмовляти з дітьми про короновірус.

1. Не панікуйте
Люди різного віку можуть заразитися вірусом COVID-19. Оскільки це новий тип вірусу, поки неможливо точно сказати, які конкретно наслідки будуть для дітей. Поясніть своїй дитині, що вірус зазвичай не є небезпечним для життя здорових людей. Запобіжні заходи гарантують, що якнайменше людей захворіє.

2. Інформація відповідно до віку
Ставтеся серйозно до переживань і страхів вашої дитини. Однак ваше надмірне занепокоєння може збільшити страх у дітей, тому поясніть дітям відповідно до їх віку зрозумілою мовою, як передається вірус і як найкраще захистити себе від нього.

3. Гігієнічні заходи
Навчіть вашу дитину необхідним гігієнічним заходам, таким як регулярне і ефективне миття рук, при кашлі та чханні прикривати рот руками або носовою хусткою. Уникайте прямого контакту з людьми, які кашляють або чхають.

4. Використовуйте авторитетні джерела та перевірену інформацію
Чим неправдивіші та перебільшені повідомлення, тим більше ви турбуєтеся, бо страх має властивість швидко поширюватись. Важливо ділитися з дітьми лише перевіреною інформацією.

5. Робіть інформаційні перерви
У соціальних мережах часто діляться фотографіями, порадами, історіями, які є неправдивими, перебільшеними чи помилковими. Це поширює багато неправдивої інформації, яка, у свою чергу, може сприяти зростанню страху в дітей.

6. Будьте зразком для наслідування
Діти вчаться через поведінку своїх батьків. Перегляньте своє використання ЗМІ та те, як ви справляєтеся з ситуацією. Якщо ви постійно чекаєте останніх новин про вірус або постійно гуглите їх, це не є хорошим прикладом для вашої дитини. Дотримуйтесь не лише особистої, але й інформаційної гігієни!