fbpx

Візит міжнародної команди СОС Дитячі Містечка в Чернівецьку область: акцент на адвокації та деінституціалізації

Днями Чернівецьку область відвідала команда представників регіонального офісу SOS Children’s Villages International у країнах Центральної і Східної Європи, Кавказу, Близького Сходу: керівниця програмного департаменту Русудан Чхеідзе, радники з адвокації Андро Дадіані та з альтернативного догляду та програми Укріплення сім’ї Рімвідас Авгутавічус. Міжнародних колег супроводжували радниця з питань адвокації нашої організації Ксенія Скринник та менеджерка у соціальній сфері по Чернівецькій області Анна Бабенко.

Основна подія візиту – зустріч з представниками Чернівецької обласної військової адміністрації, де обговорювали плани щодо реформи системи догляду та підтримки дітей (деінституціалізації) в області. Це відповідає завданню проєкту Стратегії забезпечення права кожної дитини в Україні на зростання в сімейному оточенні у 2024 році та на наступні 3 роки.

Ключові напрямки для координації зусиль:

-Розвиток комплексних послуг у громадах відповідно до потреб дітей та сімей.
-Інформаційна кампанія для промоції сімейних форм виховання – пошук кандидатів та їхня підготовка, створення прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сприяння розвитку патронату, усиновлення.
-Розвиток послуг для дітей з інвалідністю.

Чернівецька область є стратегічно важливою для СОС Дитячі Містечка. З 2022 року у Чернівцях функціонує Центр Укріплення сім’ї, надаючи послуги для сімей та дітей, і підтримуючи розвиток сімейних форм виховання.

У 2024 році ми підписали трьохсторонній меморандум з Чернівецькою обласною військовою адміністрацією та Координаційним центром з розвитку сімейного виховання та догляду дітей. Спільно з державними партнерами реалізуємо ініціативи, спрямовані на забезпечення права кожної дитини на виховання в сімейному оточенні в Чернівецькій області.

Мета СОС Дитячі Містечка – турботлива родина для кожної дитини. Ми реалізуємо цю мету через наші програми, які надають послуги, та адвокацію, працюючи в координації з державними партнерами.