fbpx

В рамках проєкту SOSДіти забезпечили планшетами малечу на Донеччині

22 Січня 2023

В рамках кризового проєкту SOSДіти, спільно з ГО “Слов’янське серце” влаштували свято для дітей зі Святогірської ОТГ та вручили їм планшети.

Зараз у Святогірській громаді залишаються жити майже 200 дітей. До лінії фронту звідти – лише 40 кілометрів. Місто часто обстрілюють, тому всі школярі навчаються дистанційно. 

Завдяки гаджетам школярі зможуть долучатися до онлайн-уроків. Серед таких дітлахів і четверо дітей Ірини Удовіки. Найменшій, Марічці – 6 років, Варварі – 12, Іванку – 14. І найстаршому, Васильку – вже виповнилося 16 років.

“Ростити чотирьох – непросто. Але вони в мене дуже слухняні та старанні. Проблеми виникали тільки з школою. В нас не було гаджетів, щоб навчатися дистанційно. Діти давно мріяли про планшети. Але навіть подумати не могли, що їх насправді отримають”

– зінзнається мама школярів.

Тепер дітям зручніше робити уроки. Особливо планшет став у пригоді найстаршому сину Ірини Василю, який цьогоріч закінчує школу та готується вступати до ВНЗ. 

“Це було дуже несподівано та приємно. Я навіть не сподівалася, що хтось подарує гаджети усім чотирьом дітям. Але, очевидно, що чарівники існують! І ми їм неймовірно вдячні за те, що подбали про нашу родину”

додає Ірина.

Наталія Каналушова також виховує школярів. Меншому Макару – 7 років. Старшому Володі – 10. Її діти також отримали подарунки – рюкзаки з канцелярією та планшети.

“Планшети були потрібні дуже давно. Але не було коштів, щоб їх придбати. Зараз мої діти не тільки можуть активно навчатися, а й мають на чому дивитися мультики в вільний час. Це їм допомагає відволікатися від війни і боротися з тривогою,”

– розповідає мама школярів.

Загалом для школярів закупили 250 планшетів. 47 з них уже роздали дітям Святогірської ОТГ. Дякуємо нашим партнерам за роботу. Разом ми робимо цей світ кращим!