fbpx

Молодь з Луганської програми прийняла участь у 13-му Європейському форумі з прав дитини

3 Жовтня 2020

Голос молоді звучить гучно?

Наші Євгенія та Артем з Луганської програми прийняли участь у 13-му Європейському форумі з прав дитини, який цьогоріч вперше відбувся онлайн. Тематикою форуму була європейська стратегія з прав дітей та її забезпечення.

?Протягом трьох днів Євгенія та Артем разом з іншими молодими людьми, політиками, представниками органів захисту дітей, міжнародних та неурядових організацій, незалежними експертами, науковцями обговорювали поточну ситуацію у сфері прав дітей, виклики та перспективи розвитку.

«Усі дні я уважно слухала засідання, приймала участь в обговореннях, робила замітки з деяких презентацій. Багато було сказано про проблеми, викликані пандемією Covid-19, такі як ізоляція, самотність, соціальна нерівність і домашнє насильство. Головним посилом форуму було те, що діти повинні бути, є, і будуть безпосередньо головними учасниками подібних заходів, коли йде мова про права дітей, адже хто, як не ми, знає краще про те, що потрібно дітям і підліткам», – ділиться враженнями Євгенія.

«Крім нас було ще багато дітей та молодих людей з інших європейських країн такі як: Іспанія, Греція, Німеччина, Болгарія, Швеція, Швейцарія, Фінляндія і т.д. Разом ми ще раз нагадали дорослим, що кожна дитина має право на “слово” і власне рішення», – додає Артем.

Пишаємось Євгенією та Артемом, які гідно представили Україну та нашу організацію на форумі?
Віримо, що їх голос буде почутий!