fbpx

Дитячий будинок сімейного типу Дмитрієвих отримав новий дім на Івано-Франківщині

11 Жовтня 2024

Родина Наталії та Олександра із Оріхова Запорізької області, яка виховує сімох прийомних дітей, знайшла свій новий дім у місті Городенка на Івано-Франківщині. Ця подія стала для них початком нового етапу життя.

Після початку повномасштабного вторгнення сім’я пережила численні переїзди. І нарешті завдяки підтримці нашої організації та мешканцям швейцарського міста Валлізеллен родина отримала новий затишний будинок.

Мешканці Валлізеллена самостійно зібрали кошти для допомоги українським сім’ям, постраждалим від війни. Вони звернулися до наших колег із «СОС Дитячі Містечка Швейцарія» із проханням створення проєкту для допомоги дітям і родинам в Україні.

Родина Дмитрієвих вже активно обживається у своєму новому двоповерховому будинку. Він обладнаний усім необхідним: зроблений ремонт, є меблі, побутова техніка. У кожної дитини тепер є свій власний простір для навчання та відпочинку.

Наталія Дмитрієва, мама-вихователька, ділиться своїми емоціями:

«Від початку війни ми змушені були переїжджати сім разів. Спочатку ми поспіхом залишили Оріхів, взявши з собою лише чотири рюкзаки. Потім були орендовані квартири, проживання в ліцеї на матрацах, постійні пошуки нового житла… Це було дуже важко, особливо з дітьми та хворою мамою. Але тут, у Городенці, ми нарешті відчули, що вдома. Цей будинок — це не просто дах над головою. Це віра у майбутнє і в людей, які нам допомогли».

Ця історія — приклад того, як разом із підтримкою небайдужих людей можна дарувати родинам не лише дім, а й надію на краще майбутнє!

МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна продовжує надавати підтримку дитячим будинкам сімейного типу, що через війну були змушені покинути свої домівки та переселитися у більш безпечні регіони. Завдяки міжнародній співпраці організація робить усе можливе, щоб українські сім’ї відчували себе захищеними й мали надійний дім.