fbpx

День Швеції в СОС Дитячі Містечка Бровари

7 вересня 2021 року на честь довгої та плідної співпраці між Швецією та Україною ми організували День Швеції з нашими шведськими колегами та партнерами в СОС «Дитячі Містечка України» в м.Бровари

В першу чергу обговорювали форми піклування про дітей.

Дуже корисно було почути з вуст пана Тобіаса Тиберга Посла Швеції в Україні підтвердження факту, що у Швеції немає інтернатів, а діти виховуються у прийомних сім‘ях – те, чого прагнемо і ми. Наші СОС-Родини радо зустріли пана Тобіаса разом з Петрою Ніберг (програмний директор SOS Barnbyar Sweden) – разом прогулялися нашим дитячим містечком та відвідали родину Басараб. Пан Тобіас був вражений побаченим і тим, в якому форматі організоване життя наших прийомних сімей.

А наприкінці заходу самі сім’ї та працівники містечка організували яскраву програму, демонструючи українські традиції. Проводили майстер – класи із ремесел, влаштували фотозони, і навіть символічний ярмарок із шинком!

Надзвичайно цінуємо співпрацю з SOS Barnbyar Sweden, адже за 15 років шведські благодійники змогли зібрати для українських дітей 15 мільйонів євро.

Саме за ці кошти, зокрема, було збудоване дитяче містечко в Броварах.