fbpx

Cтартувала інформаційна кампанія “Заглушені голоси”

“Історії, які нам вдалося записати — це біль. А молоді люди, які їх розповіли — герої”, — такими словами Сергій Лукашов, директор СОС Дитячі Містечка, дав старт нашій інформаційній кампанії “Заглушені голоси”.

💡Мета кампанії — розказати, як проходить дитинство у стінах інтернатних закладів і закликати замислитись про те, чому інтернат — не місце для зростання дитини, не дає дитині захист та не задовільняє її потреби.

У рамках кампанії ми створили інтерактивну інсталяцію — телефонну кабіну, де записані дев’ять історій молодих людей, які мали різний досвід — виросли в інтернатах або жили в них якийсь час, виховувались прийомними батьками, опікунами. Завдяки цим історіям можна дізнатись про випробування, які випадають на долю вихованців інтернатів.

На заході з нагоди старту кампанії відбулася панельна дискусія, до якої долучилися громадські активісти, представники неурядових і благодійних організацій, які адвокатують реформу, представники державних установ, які відповідають за її реалізацію та підтримку дітей і сімей, а також випускники інтернатів, історії яких ви почуєте в рамках кампанії. Ми хочемо подякувати кожному з них окремо:

🔹Taras Odnenko, представник молоді з інституційним досвідом, фахівець із адвокації СОС Дитячі Містечка, член «ДІйМО»

🔹Максим Рабцун, випускник інституційного закладу, наразі є Android Software Engineer в 1+1 Media, член «ДІйМО»

🔹Микола Литвиненко, заступник голови Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду дітей

🔹Наталія Лакатош, заступник голови Державної служби у справах дітей 🔹Інна Мірошниченко, адвокат, партнерка PRONIN&PARTNERS, громадська діячка, багатодітна мама та усиновлювачка

🔹Сергій Лукашов, директор СОС Дитячі Містечка

Модераторка дискусії: Ksenia Naduta-Skrynnik, радниця з питань адвокації СОС Дитячі Містечка

Вдячні усім гостям, які завітали до нас вчора, відкрили для себе залаштунки дитинства в інтернатних закладах, а також поширили інформацію про кампанію та історії, які мають бути почути українським суспільством.

📆 Нагадаємо, що ви маєте змогу відвідати інсталяцію щодня до 22 вересня включно.

📍Шукайте блакитну телефонну кабіну на ВДНГ, біля 4-го павільйону (праворуч від центральної площі в напрямку фудкорту) та почуйте заглушені голоси дітей.

Не втрачайте можливості дізнатися більше про реформу системи догляду та підтримки дітей. Адже всі діти наші🫂

#СОСДитячіМістечка#ЗаглушеніГолоси#ВсіДітиНаші