fbpx

CОС Дитячі Містечка Україна продовжує допомагати родинам з дітьми в Луганській області

14 Травня 2020

Ми продовжуємо допомагати сім’ям з дітьми, які страждають від збройного конфлікту в Луганській області. Це, перш за все, багатодітні сім’ї, родини, які виховують дітей з інвалідністю, сім’ї опікунів, прийомні родини у Станиці Луганській, Станично-Луганському, Попаснянському та Новоайдарському районах.

Протягом квітня допомогу отримали 400 дітей з вразливих сімей. Психологічні консультації були проведені для 158 дорослих.

Епідемія коронавірусу та карантинні обмеження ще більше оголили проблеми сімей з дітьми, обмежили можливість отримувати психологічні, освітні та інші послуги. Багато родин не мають підключення до Інтернету чи комп’ютерів, тож залишаються без зв’язку із зовнішнім світом.
Саме тому значну частину нашої допомоги зможемо запустити лише після завершення карантину – навчання спеціалістів по роботі з дітьми, навчання з мінної безпеки.

Також у період карантину кожного четверга та п’ятниці психологи проводять консультації в онлайн-режимі для прийомних батьків, батьків-вихователів, патронатних вихователів, усиновлювачів, опікунів, багатодітних сімей, одиноких батьків, а також для тих, хто планує всиновити дитину.

*У рамках проекту з надзвичайного реагування до квітня 2021 допомогу отримають щонайменше 2180 дорослих та дітей.
Проект реалізується за фінансової підтримки СОС Дитячі Містечка Австрія.