fbpx

Барбара Грюнер відвідала Україну з робочим візитом

8 Серпня 2023

Танці, співи, руханки, майстер-класи та квести – це те, чим ми щодня займаємось з дітьми на локаціях СОС Дитячі Містечка.

А цього разу до наших активностей долучилася членкиня Виконавчої ради SOS-Kinderdörfer weltweit -Hermann-Gmeiner-Fonds Deutschland e.V. Барбара Грюнер.

Відвідала наші локації на Львівщині. Раді, що змогли показати, чим займаємося у цьому регіоні. А ще – поділились досвідом підтримки і допомоги родинам із дітьми, які переїхали на Львівщину з інших регіонів України.

Обговорили, наскільки важливо в регіонах, де мешкають багато переселенців, створювати більше дитячих просторів. Бо вони сприяють швидшій адаптації та соціалізації дітей.

Де б не проживала малеча – у великому місті чи невеличкому селищі – повинна мати можливості для розвитку, навчання, відпочинку, реабілітації. А ще – психологічну підтримку. Адже зараз чи не кожна друга українська дитина – травмована війною.

Як малеча відновлюється завдяки роботі психологів і арт-терапії – Барбара Грюнер побачила під час візиту до літнього табору Recovery Camp. Його, за фінансової підтримки СОС Дитячі містечка відкрив наш партнер – БФ “Щире серце”.

Барбара поспілкувалася з координаторами табору, батьками та пограла із дітьми. Розвагам не стала на заваді навіть повітряна тривога. Продовжили вже в укритті: танцювали та співали українських пісень. Саме в літньому кемпі Барбара Грюнер побачила, як в умовах війни ми даруємо дітям радість.

Під час свого триденного візиту до України, наша почесна гостя також відвідала локації СОС Дитячі Містечка у Бучі, Ірпені та Броварах. Раді були прийняти таку високопоставлену гостю та поділитися результатами роботи СОС Дитячі Містечка в Україні.

Разом ми робимо цей світ кращим!